vrijdag 3 oktober 2014

Roodlof met honing en balsamico

Ingrediënten (voor 4 personen)


  • 4 stronkjes rood-of witlof 
  • 1 el honing
  • scheutje balsamico azijn. 
Bereidingswijze

Snij de kontjes van je roodlof stronkjes en snij ze vervolgens over de lengte in stengels.
Verwarm een pan met olijfolie en bak de roodlof aan op tamelijk hoog vuur.
Zet het vuur iets lager (maar nog altijd middelhoog), schep de roodlof regelmatig om en voeg wanneer de roodlof bijna gaar is een flinke eetlepel honing en een scheut balsamico toe.
Laat de roodlof onder nog altijd regelmatig omscheppen zacht worden terwijl het vocht van de balsamico verdampt. Zoet en zuur geven een mooie balans aan bitter.

Roodlof kan je van smaak vergelijken met witlof. Deze groente is bijvoorbeeld heel lekker bij stoofpotjes, rood vlees, of andere wat vollere, zwaardere gerechten die een frisse tegenhanger kunnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten