maandag 6 oktober 2014

Lekkere receptjes met bio-appeltjes

Vanessa stuurde ons enkele heerlijke kookideetjes waarin appeltjes centraal staan. Ze maakte gestoofde krulandijvie met appeltjes en krielaardappeltjes in schijfjes (zie foto), maar ook pastinaaksoep met appeltjes. Het eerste receptjes wijst zichzelf uit, maar het tweede delen we graag.  


Ingrediƫnten


  • 4 pastinaken 
  • 2 appels 
  • 1 ui 
  • verse laurier 
  • verse tijm 
  • groentebouillon 
  • peper en zout 

Werkwijze

Zet een soepketel op een matig vuur en doe er olijfolie in.
Schil de ui en snij deze grof.
Stoof de ui aan in de olijfolie.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in stukjes.
Laat de appels meestoven met de ui.
Schil de pastinaken met een dunschiller. Snij de top en het kontje er van af.
Snij de groente vervolgens in grove stukken en voeg ze ook toe aan de pot.
Roer alles om.
Bind een bouquet garni samen met tijm, laurierblad en eventueel peterseliestengels en laat het meestoven.
Doe de groentebouillon in de soepketel en laat de soep 30 minuten zacht koken. Verwijder het bouquet garni.
Mix de gare soep fluweelzacht. Kruid de soep naar smaak met peper van de molen en wat zout. 

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. ik maakte dit met de andijvie. Superlekker!! http://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/balletjes-van-kip-met-look-andijvie-en-strikjes-pasta

    BeantwoordenVerwijderen