Puree van aardappel met boterraap
Ingrediƫnten
- 300 gram ongeschilde roomrapen (= ca. 3 rapen)
- 1 kilo ongeschilde kruimige aardappelen
- 1/3 tl gedroogde tijm
- zout en peper
- 50 ml melk
- olijfolie
Schil de roomrapen en snij in kleine stukjes (roomrapen laten zich lastig pureren!).
Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
Doe ze samen in de pan met een snuif zout en kook ongeveer 15 minuten tot de aardappel gaar en roomraap zacht is.
Verwarm de melk (in een beker met glazen roerstaafje 20 seconden in de magnetron).
Pureer de aardappelen en raap en roer daarna de warme melk erdoor.
Maak op smaak met tijm, zout en (gemalen) peper.
Doe eventueel nog in een ovenschaal, spray hier een beetje olijfolie over en zet nog even onder de grill voor een krokant korstje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten