zondag 19 oktober 2014

Boterraap in de kijker

Boterraap is een licht-oranje raap. Deze raap smaakt rauw naar radijs. Als je de raap kookt, dan smaakt hij meer kool-achtig. Je kan boterraap ook rauw verwerken in een slaatje, of gebruiken als herfstgroente in een stoofpotje of oosterse curry.

Puree van aardappel met boterraap 

Ingrediƫnten

  • 300 gram ongeschilde roomrapen (= ca. 3 rapen) 
  • 1 kilo ongeschilde kruimige aardappelen 
  • 1/3 tl gedroogde tijm 
  • zout en peper 
  • 50 ml melk 
  • olijfolie 
Werkwijze

Schil de roomrapen en snij in kleine stukjes (roomrapen laten zich lastig pureren!).
Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
Doe ze samen in de pan met een snuif zout en kook ongeveer 15 minuten tot de aardappel gaar en roomraap zacht is.
Verwarm de melk (in een beker met glazen roerstaafje 20 seconden in de magnetron).
Pureer de aardappelen en raap en roer daarna de warme melk erdoor.
Maak op smaak met tijm, zout en (gemalen) peper.
Doe eventueel nog in een ovenschaal, spray hier een beetje olijfolie over en zet nog even onder de grill voor een krokant korstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten