woensdag 17 september 2014

Is het een sla? Is het andijvie? Neen, dat is het niet! Het is groenlof dat je in je biozak ziet!

Begin deze week sprak een collega over een rare krop sla in haar groentezak. Dat vond ik wat raar, want in die van mij zat een doodgewone kropsla. Maar vandaag leerden we dat niet elke zak exact dezelfde inhoud heeft. Want ook Els liet weten dat er in haar zak iets raars zat...

Die langwerpige krop in het biopakket, kenden wij niet. Andijvie? Nee, volgens Wikipedia was het “groenlof”, een vergeten groente die ook wel “suikerbrood” heet. Maar vergis je niet, groenlof smaakt bitter. Mijn vriend heeft de bladeren in repen van een dikke centimeter gesneden en gestoofd. Afwerken met plantaardige room, nootmuskaat en geraspte vegaparmezaan. 

Els

Groenlof bevat weinig calorieën, is rijk aan calcium en ijzer en bevat een beetje vitamine B1, B2 en vitamine C.

De groente wordt meestal gestoofd. Verwijder de groene toppen en eventueel de buitenbladeren. Houd je van een beetje bitter, laat ze er dan aan. Even stoven en daarna met een kaassaus gratineren, mengen in een stamppot of er hesprolletjes mee maken. Je kunt groenlof ook rauw in een slaatje verwerken. Snijd de binnenbladeren in dunne reepjes.

Nog enkele extra receptjes:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten