zondag 21 september 2014

Gebakken aardappeltjes met maïs, rode biet en paprika

Gebruik bijna alle ingrediënten uit je Biogroentenbak in dit simpele receptje van Frie!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 6 aardappelen
  • 1 paprika (groen, geel of rood)
  • 1 suikermaiskolf
  • 1 rode biet
  • roomboter
  • peper en zout 
Bereidingswijze 

Voorbereiding: 5min
Bereiding: 20min

Schil de aardappelen.
Verwijder de schutbladeren van de maïskolf en snijd deze in plakjes.
Zet water op het vuur en kook hierin de aardappelen en de maïs zo'n tien minuten.
Haal de aardappelen met een lepel uit het water en snijd deze in plakjes. Laat de maïs nog even doorkoken.
Verhit roomboter in een pan en bak daarin de aardappeltjes goudbruin. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schil en snijd de rode biet in kleine stukjes. Snijd de paprika en laat deze nog even kort meebakken met de aardappeltjes.
Haal met een lepel de maïs uit de pan en verdeel deze over de borden. Strooi er de stukjes rode biet overheen. Verdeel vervolgens de aardappeltjes met paprika over de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten