maandag 22 september 2014

Chili sin carne

Hierbij één van mijn favoriete receptjes...

Ingrediënten (voor 4 personen)


  • Zoete ui
  • Bakje quorn (of 400g gehakt voor een niet-vegetarische versie)
  • Grote pot tomaten of enkele verse tomaten
  • Enkele paprika's
  • Kleine courgette
  • Maïs (uit pot of vers)
  • Rode bonen
  • Kruiden naar keuze
  • Koriander (optioneel)


Werkwijze

Snij de ui in reepjes en bak aan in olijfolie.
Voeg de quorn (of het gehakt) toe.
Snij ondertussen de groenten in stukjes. Gebruik je verse maïs, stoom of kook deze dan even.
Voeg de tomaten, de groenten en de bonen toe.
Kruid  (bv. met tacokruiden, of een bouillonblokje en wat tabasco voor de pikante toets)
Laat 15 tot 20 minuten pruttelen.
Werk eventueel af met koriander.

Serveer met rijst en/of tacochips

1 opmerking:

  1. Héérlijke chili sin carne (maar dan met seitangehakt, pizzakruiden, cajunkruiden)...!

    BeantwoordenVerwijderen