Wok met venkel, koolrabi, scampi's, gerookte zalm en groene asperges
Ingrediënten (voor 4 personen)
240 g volkoren penne
240 g gepelde & ontdarmde scampi's
160 g gerookte zalm
250 g groene asperges
1 koolrabi
1 grote of 2 kleine venkelknollen
6 el olijfolie
Bladpeterselie
Lookpoeder
1 citroen
Peper en zout
Zo maak je het!
- Maak een marinade van het sap van 1 citroen en 2 el olijfolie, lookpoeder, peper en zout.
- Leg de scampi's in deze marinade.
- Maak de venkel en koolrabi schoon en snijd in fijne julienne.
- Snijd de bladpeterselie fijn.
- Maak de groene asperges schoon (schillen hoeft niet!) en kook ze beetgaar.
- Kook de volkoren penne al dente.
- Verhit in een wokpan 2 el olijfolie en bak de scampi's kort. Haal ze uit en leg ze even apart.
- Doe de laatste 2 el olijfolie in de wokpan en bak de venkel en koolrabi beetgaar.
- Roer er de scampi's en de volkoren penne onder en voeg als laatste de gerookte zalmsnippers toe.
- Werk op het bord af met de groene asperges en bladpeterselie.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten