vrijdag 19 september 2014

De populaire koolrabi, op Vanessa's wijze...

Vanessa probeerde onderstaand receptje uit, en zag/proefde dat het goed was... Ook lekker zonder de asperges, laat ze weten!

Wok met venkel, koolrabi, scampi's, gerookte zalm en groene asperges

Ingrediënten (voor 4 personen) 

240 g volkoren penne
240 g gepelde & ontdarmde scampi's
160 g gerookte zalm
250 g groene asperges
1 koolrabi
1 grote of 2 kleine venkelknollen
6 el olijfolie
Bladpeterselie
Lookpoeder
1 citroen
Peper en zout

Zo maak je het!


  1. Maak een marinade van het sap van 1 citroen en 2 el olijfolie, lookpoeder, peper en zout. 
  2. Leg de scampi's in deze marinade. 
  3. Maak de venkel en koolrabi schoon en snijd in fijne julienne. 
  4. Snijd de bladpeterselie fijn. 
  5. Maak de groene asperges schoon (schillen hoeft niet!) en kook ze beetgaar. 
  6. Kook de volkoren penne al dente. 
  7. Verhit in een wokpan 2 el olijfolie en bak de scampi's kort. Haal ze uit en leg ze even apart. 
  8. Doe de laatste 2 el olijfolie in de wokpan en bak de venkel en koolrabi beetgaar. 
  9. Roer er de scampi's en de volkoren penne onder en voeg als laatste de gerookte zalmsnippers toe. 
  10. Werk op het bord af met de groene asperges en bladpeterselie.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten