maandag 25 oktober 2021

Groentepakket 28/10

Klein groentepakket

Savooikool

Pastinaak

Spinazie

Koolrabi

Wortelpeterselie


Groot groentepakket

Savooikool

Pastinaak

Spinazie

Palmkool

Broccoletti

Wortelen

Prei




mac’n cheese met broccoli, pastinaak en walnoten 

2 grote stronken broccoli
2 kleine pastinaken
25 g boter
1 bussel pijpajuin
nootmuskaat
300 g pasta
130 g kaas, geraspt
100 g walnoten

Voor de bechamelsaus : boter, bloem en melk

Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet.
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Roerbak ze in de boter in 8 minuten beetgaar.
Snijd de pijpajuin in stukjes. Voeg na 8 minuten bij de pastinaakblokjes. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.
Maak de bechamelsaus en breng op smaak met nootmuskaat.
Hak de walnoten fijn. Vet een ovenschaal in met boter.
Meng de bechamelsaus en de helft van de geraspte kaas door de pasta. Doe de helft vna het pastamengsel in een ovenschaal. Schep hierop de broccoliroosjes, pastinaak en de helft van de walnootjes. Strooi er de helft van de overgebleven kaas op. Dek af met de rest van de pasta. Strooi de rest van de kaas en walnootjes erover. Bak de schotel 18 minuten in de oven.

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten