Klein groentepakket
Bloemkool
Mosterdsla
Palmkool
Pastinaak
Yakon
Groot groentepakket
Tatsoi
Spitskool
Kervel
Palmkool
Pastinaak
Broccoli
Venkel
Cheesecake met pastinaak
1
vel kruimeldeeg
500 g
roomkaas (Philadelphia, mascarpone, ...)
400 g
pastinaak
3
peren
50
g walnoten
4
eieren
1
el gesmolten boter
180 g
suiker
3
el honing
extra: 1
springvorm van ca. 20 cm
Schil de
pastinaak en snij deze in grove, gelijke stukken. Stoom of kook de pastinaak
gaar en laat nog een 5-tal minuten uitstomen. Doe de roomkaas in een grote kom
en klop deze romig met een garde of een handmixer, voeg de suiker toe en klop
nog 1 à 2 minuten verder. Meng 1 voor 1 de eieren door de roomkaas en meng tot
slot de pastinaakpuree door de roomkaas.
Beleg de
springvorm met het goed doorprikte kruimeldeeg. Zet de springvorm een 10-tal
minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de randen van de
springvorm in met wat gesmolten boter en vul de springvorm met de
pastinaak-kaasvulling. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en plaats de
pastinaak-kaastaart in het midden van de oven.
Bak de
kaastaart 30 minuten en verwijder dan de folie, verlaag de oventemperatuur naar
150 °C en bak de taart nog 25 minuten verder tot wanneer de taart slechts in
het midden nog niet helemaal vast is. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een
kier, laat de kaastaart nog 1 uur in de oven staan. Zet vervolgens minstens 4
uur of overnacht in de koelkast. Ga met een mes langs de randen van de taart om
deze los te maken en haal ze dan voorzichtig uit de springvorm.
Schil de peren,
verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Rooster de walnoten lichtjes in de pan of in een hete oven en hak ze grof.
Smelt de honing in een pannetje tot wanneer de honing begint te karamelliseren,
voeg de peren toe en laat ze sudderen tot wanneer de siroop bijna volledig is
ingekookt. Laat afkoelen en meng de walnoten onder de compote.
Serveer de
cheesecake van pastinaak met de peren-walnoot compote.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten