maandag 22 november 2021

Groentepakket 25/11

Klein groentepakket

Witte radijs

Prei 

Tatsoi

Butternut pompoen

Aardpeer


Groot groentepakket

Witte radijs

Prei 

Butternut pompoen

Aardpeer

Spinazie

Savooikool

Wortelen





Prei aardappelgratin met gerookte zalm.

 

400 g vastkokende aardappelen

1 ui

2 prei

1 teentje knoflook

10 g dille

½ potje lichte room

30 g gratin-kaas

125 g gerookte zalm

1 el olijfolie

1 el boter

peper en zout

 

BEREIDING

Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 10 minuten en giet af.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui en de prei in fijne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en prei aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.

Pers de knoflook. Snij de dille fijn, hou wat opzij voor de afwerking. Meng de lichte room met de knoflook, dille en peper en zout.

Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierop eerst de gestoofde ui en prei. Schenk hierop de helft van het roommengsel. Schik er de aardappelschijfjes bovenop en schenk er de rest van het roommengsel over. Bestrooi met de gratin-kaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.

Serveer de gratin met de reepjes gerookte zalm en de rest van de dille erbovenop.

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten