Klein groentepakket
Witte radijs
Prei
Tatsoi
Butternut pompoen
Aardpeer
Groot groentepakket
Witte radijs
Prei
Butternut pompoen
Aardpeer
Spinazie
Savooikool
Wortelen
Prei aardappelgratin met gerookte
zalm.
400 g vastkokende aardappelen
1 ui
2 prei
1 teentje knoflook
10 g dille
½ potje lichte room
30 g gratin-kaas
125 g gerookte zalm
1 el olijfolie
1 el boter
peper en zout
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de
aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 10 minuten
en giet af.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui en de
prei in fijne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en prei
aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
Pers de knoflook. Snij de dille fijn, hou wat opzij
voor de afwerking. Meng de lichte room met de knoflook, dille en peper en zout.
Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierop
eerst de gestoofde ui en prei. Schenk hierop de helft van het roommengsel.
Schik er de aardappelschijfjes bovenop en schenk er de rest van het roommengsel
over. Bestrooi met de gratin-kaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
Serveer de gratin met de reepjes gerookte zalm en
de rest van de dille erbovenop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten