dinsdag 12 oktober 2021

Groentepakket 14/10

Klein groentepakket

Bloemkool

Paprika mix

Pastinaak

Butternut pompoen

Mosterdsla


Groot groentepakket

Palmkool

Knolselder

Koolrabi

Mosterdsla

Paprika mix

Pastinaak

Oranje Pompoen




POMPOEN CURRY MAKEN – SNEL VEGETARISCH RECEPT

1 pompoen

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 ui, fijngehakt

2,5 theelepels (Indiase) kerriekruiden

1 eetlepel sesampasta/tahin paste

350 a 400 gram kikkererwten, klaar voor gebruik

Blikje kokosmelk, 400ml

500 ml (groente)bouillon

1 krop andijvie, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden

Sap van 1 citroen

Handje verse koriander

Peper en eventueel zout uit de molen

 

Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.

Fruit de fijngehakte ui en knoflook met een beetje olijfolie in een pan.

Voeg de stukjes pompoen en kerriekruiden toe en roer om. Roerbak voor een paar minuutjes.

Schep de sesampasta erdoor.

Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en laat rustig aan de kook komen. Wanneer het begint te koken draai je het vuur lager en laat je voor ongeveer 8 minuten rustig koken of totdat de pompoen net gaar is.

Wanneer de pompoen bijna gaar is roer je de kikkererwten erdoor.

Schenk vlak voor het serveren het citroensap erbij en roer de reepjes andijvie erdoor.

Breng op smaak met ene beetje peper en eventueel iets zout.

Verdeel met gekookte rijst over de borden en strooi er verse koriander overheen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten