Klein groentepakket
Bloemkool
Paprika mix
Pastinaak
Butternut pompoen
Mosterdsla
Groot groentepakket
Palmkool
Knolselder
Koolrabi
Mosterdsla
Paprika mix
Pastinaak
Oranje Pompoen
POMPOEN CURRY MAKEN – SNEL VEGETARISCH RECEPT
1 pompoen
2 teentjes
knoflook, fijngehakt
1 ui,
fijngehakt
2,5 theelepels
(Indiase) kerriekruiden
1 eetlepel
sesampasta/tahin paste
350 a 400 gram
kikkererwten, klaar voor gebruik
Blikje
kokosmelk, 400ml
500 ml
(groente)bouillon
1 krop
andijvie, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
Sap van 1
citroen
Handje verse
koriander
Peper en
eventueel zout uit de molen
Schil de pompoen en snijd deze in
kleine blokjes.
Fruit de fijngehakte ui en knoflook met een beetje olijfolie in een
pan.
Voeg de stukjes pompoen en kerriekruiden toe en roer om. Roerbak voor
een paar minuutjes.
Schep de sesampasta erdoor.
Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en laat rustig aan de kook komen.
Wanneer het begint te koken draai je het vuur lager en laat je voor ongeveer 8
minuten rustig koken of totdat de pompoen net gaar is.
Wanneer de pompoen bijna gaar is roer je de kikkererwten erdoor.
Schenk vlak voor het serveren het citroensap erbij en roer de reepjes
andijvie erdoor.
Breng op smaak met ene beetje peper en eventueel iets zout.
Verdeel met gekookte rijst over de borden en strooi er verse koriander
overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten