Klein groentepakket
Witte radijs
Rode boerenkool
Oranje pompoen
Knolselder
Tatsoi
Groot groentepakket
Witte radijs
Groene boerenkool
Butternut pompoen
Knolselder
Rode kool
Rucola
Warmoes
Gepofte knolselder met paddenstoelen en kaas
4 kleine knolselders of 1 grote
1 ui
1 teentje knoflook, geperst
500 g gemengde paddenstoelen
4 el verse tijmblaadjes
handvol peterselieblaadjes, fijngehakt
50 ml room (of yoghurt)
50 ml zure room
150 g schimmelkaas
1 tl balsamicoazijn
40 g hazelnoten
Olijfolie, peper en zout
Voor de saus:
2 sjalotten
100 ml sherry
100 ml heet water
bosje dragon, fijngehakt
boter
Knolselder :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de knolselder schoon en snijd de grillige bovenkant en de
onderkant recht weg. Hol de groenten een beetje uit. Wrijf ze in met olijfolie.
Bestrooi met de helft van de tijm en kruid met zout. Verpak de knollen goed in
met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Controleer ze na 1 uur en prik ze
in met een vork. Ga je er makkelijk door, dan zijn ze klaar. Zo niet, laat
verder garen in de oven.
Snipper de uit fijn en snijd de paddenstoelen in schijfjes. Fruit de ui
met de look glazig in olijfolie. Voeg de paddenstoelen en de resterende tijm
toe en breng op smaak met balsamicoazijn, peper en zout. Schep er op het
laatste moment de peterselie door.
Haal de knolselder uit de oven en verwijder het folie. Vul ze met de
paddenstoelen, hazelnoten en de blokjes schimmelkaas. Rooster de gevulde
knolselder nog 30 minuten zonder folie.
Maak de saus : Snijd de sjalotten in ringen.
Bak de sjalotten 10 minuten in boter zacht. Blus met de sherry, giet er
100 ml kokend water bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten
inkoken.
Voeg op het laatst de fijngehakte dragon en een klontje boter toe. Kruid
met peper en zout.
Afwerking : Meng de zure room onder de room (of yoghurt) en
kruid met peper en zout. Giet op elk bord wat van deze room en druppel er
olijfolie over. Leg er tekens een gepofte knolselder op. Schenk er als laatst
de saus over. Werk nog af met een extra takje peterselie.
Uit : lekker
van bij ons
Geen opmerkingen:
Een reactie posten