maandag 18 oktober 2021

Groentepakket 21/10

Klein groentepakket

Witte radijs

Rode boerenkool

Oranje pompoen

Knolselder

Tatsoi


Groot groentepakket

Witte radijs

Groene boerenkool

Butternut pompoen

Knolselder

Rode kool

Rucola

Warmoes




 Gepofte knolselder met paddenstoelen en kaas

 

4 kleine knolselders of 1 grote

1 ui

1 teentje knoflook, geperst

500 g gemengde paddenstoelen

4 el verse tijmblaadjes

handvol peterselieblaadjes, fijngehakt

50 ml room (of yoghurt)

50 ml zure room

150 g schimmelkaas

1 tl balsamicoazijn

40 g hazelnoten

Olijfolie, peper en zout

Voor de saus:

2 sjalotten

100 ml sherry

100 ml heet water

bosje dragon, fijngehakt

boter

Knolselder :

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de knolselder schoon en snijd de grillige bovenkant en de onderkant recht weg. Hol de groenten een beetje uit. Wrijf ze in met olijfolie. Bestrooi met de helft van de tijm en kruid met zout. Verpak de knollen goed in met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Controleer ze na 1 uur en prik ze in met een vork. Ga je er makkelijk door, dan zijn ze klaar. Zo niet, laat verder garen in de oven.

Snipper de uit fijn en snijd de paddenstoelen in schijfjes. Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de paddenstoelen en de resterende tijm toe en breng op smaak met balsamicoazijn, peper en zout. Schep er op het laatste moment de peterselie door.

Haal de knolselder uit de oven en verwijder het folie. Vul ze met de paddenstoelen, hazelnoten en de blokjes schimmelkaas.  Rooster de gevulde knolselder nog 30 minuten zonder folie.

Maak de saus : Snijd de sjalotten in ringen.

Bak de sjalotten 10 minuten in boter zacht. Blus met de sherry, giet er 100 ml kokend water bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken.

Voeg op het laatst de fijngehakte dragon en een klontje boter toe. Kruid met peper en zout.

Afwerking : Meng de zure room onder de room (of yoghurt) en kruid met peper en zout. Giet op elk bord wat van deze room en druppel er olijfolie over. Leg er tekens een gepofte knolselder op. Schenk er als laatst de saus over. Werk nog af met een extra takje peterselie.

 

Uit : lekker van bij ons


Geen opmerkingen:

Een reactie posten