dinsdag 5 oktober 2021

Groentepakket 07/10

Klein groentepakket

Witte radijs

Paprika mix

Witte champignon

Boerenkool

Courgette

Komkommer


Groot groentepakket

Witte radijs

Paprika geel

Witte champignon

Boerenkool

Prinsessenbonen

Landkers

Wortelen


    
Boerenkool


Bowl met hummus, wortel en boerenkool!

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g wortels, geschild
150 g spelt
100 g boerenkool, fijngesneden
1 avocado
2 el zonnebloempitten
1 rode ui
2 el balsamicoazijn
4 el hummus, kant-en-klaar of zelfgemaakt

Voor de falafel
400 g kikkererwten, gekookt
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 eiwit
15 g peterselie, fijngesneden
1 tl komijn
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Week de spelt 2 uur van tevoren en kook deze vervolgens in een steelpan met ruim water en een snufje zout in 20 minuten gaar. Giet af en verdeel over twee bowls.
  2. Verhit voor de falafel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Zet het vuur uit. Plaats de ui, knoflook samen met de kikkererwten, eiwit, peterselie en komijn in de keukenmachine. Meng tot een stevige massa. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak met je handen balletjes van het falafeldeeg en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de falafel 25 minuten in de oven. Haal de balletjes uit de oven en verdeel over de bowl.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hier de zonnebloempitten in terwijl je deze constant in beweging houdt. Haal de zonnebloempitten uit de pan.
  5. Verhit zonnebloemolie in de pan en bak hierin de rode ui 10 minuten op laag vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en verhit het geheel nog 2-3 minuten tot de rode ui mooi gekarameliseerd is. Voeg de boerenkool toe en bak nog 4 minuten mee en verdeel het boerenkool-rode ui mengsel over de bowls.
  6. Haal de geschilde wortels één voor één door een spiraalsnijder of rasp deze in dunne reepjes. Voeg de wortel toe aan de buddha bowl. Snijd de avocado in plakjes en verdeel deze over de buddha bowl. Voeg de hummus toe aan de bowls en garneer met zonnebloempitten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten