dinsdag 29 juni 2021

Groentepakket 01/07

Klein groentepakket

Bloemkool

Gele raap

IJsbergsla

Postelein

Trostomaten


Groot groentepakket

Bloemkool

Gele raap

IJsbergsla

Postelein

Trostomaten

Aubergine

Spinazie


Postelein


 

Frittata met bloemkool

Voor 2  personen :

300 g bloemkoolroosjes

100 g ham in blokjes

1 rode ui

1 teen knoflook

3 eieren

25 ml room

100 g geraspte belegen kaas

1 tl paprikapoeder

1 tl Italiaanse kruiden


Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer vier minuten. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.  Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie. Bak de bloemkoolroosjes nog een minuut mee. Klop in een kom de eieren los en voeg de room, kaas en kruiden toe. Doe de bloemkoolroosjes en ham in een ovenschaal en giet hier het eimengsel over. Bak de frittata in de oven voor 20 minuten.

  

Postelein pesto

1 bussel postelein

8 tal verse muntblaadjes

zeezout

peper

20 g Parmezaanse kaas

100 ml olijfolie

2 tenen knoflook

3 el pijnboompitjes


Doe alle ingrediĆ«nten en de helft van de olijfolie in de keukenmachine, blender of mixer. 

Mix tot een dikke, stevige massa.  Voeg de rest van de olijfolie toe en laat nog effe draaien tot een gladde, zachte pesto.  Breng op smaak met peter en zout.

Lekker met pasta, op stokbrood of als dipje.

De pesto is enkele dagen houdbaar in de koelkast.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten