Vegetarische
nachoschotel met andijvie
1 Paprika
1 courgette
250 gram cherrytomaten
2-3 eetlepels Mexicaanse
kruidenmix zie makkelijk recept op mijn blog of gebruik een zakje
tacokruiden
240 gram zwarte
bonen uit blik uitlekgewicht
140 gram mais
uit blik uitlekgewicht
250 gram verse
andijvie
125 gram creme
fraiche
1 zak naturel
nacho / tortilla chips 185 gram
75 gram geraspte
kaas
olijfolie
peper
zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet
een grote ovenschaal, of een bakplaat met bakpapier klaar.
Was en snij de paprika en de courgette
in stukjes van ongeveer 1×1 cm. Bak ze in een scheutje olijfolie in een
hapjespan in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg vervolgens de cherrytomaten, de
uitgelekte zwarte bonen, mais en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roer goed door.
Breng eventueel extra op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en peper en laat
nog een paar minuten pruttelen.
Heb je een krop andijvie, snij deze dan
in flinterdunne reepjes. Was de andijvie en laat goed drogen.
Doe de creme fraiche bij de andijvie en
bestrooi met wat zwarte peper.
Doe nu het bonenmengsel in de
ovenschaal of leg op de bakplaat. Leg hier de andijvie overheen en vervolgens
een laag nacho chips. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de nachoschotel
ongeveer 15 minuten op 180 graden.
De nachoschotel smaakt al heerlijk van
zichzelf. Je kunt eventueel nog wat garneren met rode ui ringen, fijn gesneden
tomaat en guacamole. Ook lekker met wat chipotlesaus of tabasco!
Kidsproof tips
Geen opmerkingen:
Een reactie posten