Kleine groentebak
Tuinboon
Sla
Pijpajuin
Courgette
Meiraap
Wortelen
Grote groentebak
Tuinboon
Sla
Pijpajuin
Courgette
Wortelen
Andijvie
Rode paprika
Tuinbonen recept van ons bomma
Voor 2 personen :
1 kilo tuinbonen, gedopt blijft er ongeveer
350 g over
170 g spekjes
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
verse peper uit de molen
Dop de tuinbonen en kook deze in ongeveer 8
minuten beetgaar.
Bak de spekjes op middelmatig vuur.
Wanneer de spekjes een beetje bruin beginnen
te worden voeg je de knoflook en ui toe.
Giet de tuinbonen af en voeg deze aan de
spekjes toe.
Breng op smaak met peper.
Lekker bij gebakken patatjes.
Variant : doe room erbij en het wordt een
overheerlijke pastasaus !
Rijstgerecht met tuinbonen
275 g rijst
1 citroen
3 stengels lente-ui
250 g champignons
2 teentjes knoflook
250 g tuinbonen, gedopt
3 el kruidenkaas
3 tl gedroogde dragon
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking
Maak de groenten schoon en hak de rode ui, chilipeper en knoflook fijn
Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij in blokjes
Snij de champignons in partjes en was de citroen grondig
Rasp het geel van de citroen en hou apart
Verhit wat olie in een grote koekenpan en voeg de
ui, chilipeper en knoflook toe
Roerbak 1 minuut en voeg de dragon, citroenrasp, champignons, paprika en
tuinbonen toe
Roerbak het geheel 5 minuten en snij ondertussen de lente-ui in ringen
Voeg de rijst en kruidenroomkaas toe aan de groenten en meng goed
Breng op smaak met peper en zout
Geen opmerkingen:
Een reactie posten