dinsdag 22 juni 2021

Groentepakket 24/06

Kleine groentebak

Tuinboon

Sla

Pijpajuin

Courgette

Meiraap

Wortelen


Grote groentebak

Tuinboon

Sla

Pijpajuin

Courgette

Wortelen

Andijvie

Rode paprika 




Tuinbonen recept van ons bomma

 

Voor 2 personen :

 

1 kilo tuinbonen, gedopt blijft er ongeveer 350 g over

170 g spekjes

1 ui, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

verse peper uit de molen

 

Dop de tuinbonen en kook deze in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Bak de spekjes op middelmatig vuur.

Wanneer de spekjes een beetje bruin beginnen te worden voeg je de knoflook en ui toe.

Giet de tuinbonen af en voeg deze aan de spekjes toe.

Breng op smaak met peper.

Lekker bij gebakken patatjes.

Variant : doe room erbij en het wordt een overheerlijke pastasaus !

 

 

Rijstgerecht met tuinbonen

 

275 g rijst

citroen

3 stengels lente-ui

250 g champignons

rode uien

2 teentjes knoflook

rode chilipeper

250 g tuinbonen, gedopt

groene paprika

3 el kruidenkaas

3 tl gedroogde dragon

olijfolie

 

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking

Maak de groenten schoon en hak de rode ui, chilipeper en knoflook fijn

Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij in blokjes

Snij de champignons in partjes en was de citroen grondig

Rasp het geel van de citroen en hou apart

Verhit wat olie in een grote koekenpan en voeg de ui, chilipeper en knoflook toe

Roerbak 1 minuut en voeg de dragon, citroenrasp, champignons, paprika en tuinbonen toe

Roerbak het geheel 5 minuten en snij ondertussen de lente-ui in ringen

Voeg de rijst en kruidenroomkaas toe aan de groenten en meng goed

Breng op smaak met peper en zout

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten