dinsdag 1 oktober 2019

Groentepakket 3/10

Klein groentepakket
Groene pompoen
Paprika (divers)
Prei
De bronafbeelding bekijkenMini komkommer
Wortelen

Groot groentepakket
Rode pompoen
Oranje zoete puntpaprika
Savooikool
Prei
Witte selder


Afbeeldingsresultaten voor pompoen




Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes


600 g pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes of 2 tomaten in stukjes en een eetlepel tomatenpuree
1 grote courgette
200 g zachte geitenkaas
100 g quinoa
koolzaadolie of olie naar keuze



Verwarm de 
oven op 200 graden.
Halveer de pompoen en schep de pompoenpitten en draden eruit met een lepel. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen in blokjes en besprenkel met olie en breng op smaak met peper en een beetje zout. Rooster de pompoen nu 20 minuten in de oven.  Maak de quinoa klaar zoals vermeld op de verpakking.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui 5 minuten in een pan met olie. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak nog een paar minuutjes. Roer de tomaten erdoorheen en laat dit 10 minuten op laag vuur koken.
Was de courgette en snijd in dunne plakken.
Vet een ovenschaal in met olie en verdeel op de bodem een dun laagje tomatensaus. Bedek de bodem met courgette. Verdeel de helft van de pompoen over de courgette. Schep nu de helft van de quinoa bij de pompoen en bestrooi met 1/3 geitenkaas. Bedek deze laag goed met courgette en daarover een laagje tomatensaus. Herhaal de pompoen laag. Dan nog een laag met de courgette, tomatensaus, geitenkaas en pijnboompitjes.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar.


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten