Champignons
Gele biet
Sla
Savooikool
Warmoes
Groot groentepakket
Champignons
Gele biet
Sla
Boerenkool
Aubergine
Veldsla
Groene paprika
Lasagne van najaarsgroenten
500 g gele biet
300 g knolselderij
300 g wortelpeterselie
600 g passata van tomaten
125 ml room
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
250 g verse lasagnebladen
200 g witte kaas
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de rauwe gele bieten, de
knolselder en de wortelpeterselie en snijd ze met de keukenmachine in
flinterdunne plakjes. Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet
af en vang 100 ml kookvocht op.
Meng de passata met de slagroom, het opgevangen kookvocht en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel de witte kaas erover.
Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten