dinsdag 8 oktober 2019

Groentepakket 10/10


Eerst een sfeerbeeld van de herfstgroentjes op het veld in de Benedictushoeve in Herent.
Gele bloemetjes van de aardpeer met daarnaast de boerenkool en dan de bloemkolen.



Klein groentepakket
Pastinaak
Boerenkool
Sla
Kastanje champignons
Courgette


Groot groentepakket
Pastinaak
Palmkool
Bloemkool
Paprika (mix)
Patisson
Wortelen 




POMPOENBURGERS


VOOR DE POMPOENBURGERS
1 middelgrote pompoen
135 g quinoa
75 g havermeel
1 puntpaprika, gegrild en fijngesneden
2 el chia- of lijnzaad, gemengd met 5 el water
1 tl rode chilipepers, fijngehakt
2 t look, geperst
1 tl witte miso
1/4 tl komijn
1/4 tl kurkuma
1/4 tl zwarte peper

SINAASAPPELDRAGONSAUS
10 g verse oregano
10 g verse dragon
1/2 sinaasappel
1 tl mosterd
1 el pompoenpitten
2 el water

VERDER
4 volkorenbroodjes
hummus
veldsla


Voor pompoenpuree: halveer en ontpit een pompoen. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak 30–40 minuten op 180°C. Pureer en laat afkoelen.

Spoel de quinoa, kook hem beetgaar en giet af.

Meng de ingrediënten voor de pompoenburger in een kom. Druk het mengsel stevig aan en zet het een half uur in de koelkast.

Mix alles voor de sinaasappeldragonsaus met een blender.

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak je handen nat en verdeel het burgerdeeg in vier bolletjes. Leg ze op de bakplaat en vorm er burgers van.

Bak de burgers 15–20 minuten in het midden van de oven.

Halveer de broodjes en beleg ze met de hummus, pompoenburgers, veldsla en sinaasappeldragonsaus.
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten