zondag 30 november 2014

Boerenkool in de kijker

De boerenkool is bij ons niet zo bekend, ten onrechte. Het is namelijk één van de gezondste producten die er bestaan. Zo bevat boerenkool calcium, mangaan, magnezium, ijzer, betacaroteen, vitamines B1, B2, B3,B6, C, foliumzuur en nog veel meer!

Boerenkool is een wintergroente. Zaai de plant in de loop van mei, oogsten kan in de late herfst, maar zelfs bij vrieskou blijft de boerenkool overeind. Er bestaan verschillende varianten, maar bij ons is de krukversie het meest gekend.

Verse boerenkool bewaar je best in de koelkast of in een donkere koele kelder. Verwijder voor de bereiding ervan de stronk, stelen en harde nerven. Was de bladeren zorgvuldig. Boerenkool kan je koken, stomen, of lichtjes bakken met olijfolie. Voor extra smaak kan je wat citroensap of nootmuskaat toevoegen.


Receptideetjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten