Klein groentepakket
Witloof
Broccoli
Rode kool
Wortelen
Groot groentepakket
Witloof
Broccoli
Rode kool
Pastinaak
Knolselder
Quiche met rode kool en worst
100 g aardappelen
1 rol kruimeldeeg
1 ui
400 g rode kool
70 ml room
2 eieren
1 teentje knoflook
2 worsten
peper en zout
Kook de aardappelen gaar en plet ze met een vork. Meng de room en
de 2 eieren onder de aardappelpuree en voeg zout en peper toe.
Pel en snipper
de ui en knoflook.
Kook de rode
kool beetgaar en giet af en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met
peper, zout en/of nootmuskaat.
Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui.
Bak de worsten
bruin met de knoflook en snijd ze daarna in stukjes van max. 1 cm breedte.
Verwarm de oven
voor op 180°C.
Beboter de vorm
van de quiche en bekleed met het deeg.
Bak de
kruimeldeeg blind voor gedurende 15 min.
Haal de
quichebodem uit de oven. Voeg de worstenstukjes, rode kool en aardappelmengsel
toe en zet de quiche terug in de oven gedurende 20 minuten.
Serveer warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten