dinsdag 23 februari 2021

Groentepakket 25/02

Klein groentepakket

Pastinaak

Knolselder

Wortelen multicolor

Prei


Groot groentepakket

Pastinaak

Knolselder

Wortelen multicolor

Prei

Aardpeer




Waldorfsalade 

300 g knolselder

3 stengel bleekselder

1 sjalot

sap van citroen

2 el rozijnen

75 g walnoten

1 appel

½ bosje bieslook

2 el mayonaise

3 el yoghurt

1 el room

1 tl grove mosterd

 

Laat de rozijnen een paar minuten wellen in heet water en laat ze uitlekken.

Schil de knolselderij en snijd of schaaf in luciferreepjes. Blancheer de knolselder eventueel in minuut in kokend water en laat goed uitlekken.

Snij de bleekselder in dunne schijfjes.

Snipper de sjalot fijn. Hak de walnoten en snij de appel in schijfjes.

Maak de dressing van mayonaise, yoghurt, room, mosterd en citroensap.

Breng op smaak met peper en zout.

Meng de dressing voorzichtig door de bleekselder, knolselder, appel en rozijnen.

Strooi de walnoten over de salade en werk af met de bieslook.

 

 

Gratin van aardappel, knolselder en appel

4 grote aardappelen

Een halve grote knolselder

2 appelen

100 g spekblokjes

200 g camembert

100 ml room

4 el panko of paneermeel

boter

olijfolie

peper

zout

 

Schil de aardappels en de knolselder, snij ze in dunne schijfjes en blancheer ze 5 min in kokend gezouten water en laat uitlekken. Schil de appels.

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschotel. Schik er de aardappels in, daarop de appels en dan de knolselder. Kruid met peper en zout.

Snij de korst van de camembert. Verwarm de kaas samen met de room, tot hij gesmolten is. Giet over de groenten.

Meng de spekjes met de panko en 2 el olijfolie en strooi over de groente.  Zet de ovenschotel 35 minuten in de oven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten