dinsdag 9 februari 2021

Groentepakket 11/02

Klein groentepakket

Savooikool

Winterkers

Venkel 

Wortelen


Groot groentepakket

Savooikool

Winterkers

Witte selder

Spinazie



Vegetarische parmentier met savooikool

 

600 g aardappelen (bloemig)

1 savooikool

2 uien

100 g erwtjes (diepvries)

2 el verse tijmblaadjes

2 el fijngehakte peterselie

500 g vegetarisch gehakt

400 g tomatenblokjes uit blik

100 ml amandelmelk

1 ei

currypoeder

paprikapoeder

paneermeel

nootmuskaat

arachideolie

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

Verwijder de harde nerven van de groene kool en snijd in reepjes. Snipper de uien fijn en bak glazig in olie.

Voeg de groene kool en een scheutje water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur garen. Voeg de erwtjes toe en laat nog 3 minuten verder stoven. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Bak het gehakt in weinig vetstof goudbruin. Breng op smaak met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout.  Voeg de tomatenblokjes en tijm toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

Giet de aardappelen af en stamp ze met het amandelmelk tot puree. Klop het ei los en roer onder de puree. Kruid met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en schep het gehakt-tomatenmengsel op de bodem. Verdeel er de groenten over en duw wat aan. Werk af met een laag puree en bestrooi met paneermeel.

Plaats 20 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.

Uit : Lekker van bij ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten