Klein groentepakket
Savooikool
Winterkers
Venkel
Wortelen
Groot groentepakket
Savooikool
Winterkers
Witte selder
Spinazie
Vegetarische parmentier met savooikool
600 g aardappelen (bloemig)
1 savooikool
2 uien
100 g erwtjes (diepvries)
2 el verse tijmblaadjes
2 el fijngehakte peterselie
500 g vegetarisch gehakt
400 g tomatenblokjes uit blik
100 ml amandelmelk
1 ei
currypoeder
paprikapoeder
paneermeel
nootmuskaat
arachideolie
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Verwijder de harde nerven van de groene kool en snijd in reepjes.
Snipper de uien fijn en bak glazig in olie.
Voeg de groene kool en een scheutje water toe en laat 5 minuten op een
zacht vuur garen. Voeg de erwtjes toe en laat nog 3 minuten verder stoven.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Bak het gehakt in weinig vetstof goudbruin. Breng op smaak met
currypoeder, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de tomatenblokjes en tijm
toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
Giet de aardappelen af en stamp ze met het amandelmelk tot puree. Klop
het ei los en roer onder de puree. Kruid met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en schep het gehakt-tomatenmengsel op de bodem.
Verdeel er de groenten over en duw wat aan. Werk af met een laag puree en
bestrooi met paneermeel.
Plaats 20 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.
Uit : Lekker
van bij ons.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten