dinsdag 20 oktober 2020

Groentepakket 22/10

Klein groentepakket 

Lange, witte radijzen

Wortelpeterselie

Boterraapjes

Paksoi

Wortelen


Groot groentepakket 

Lange, witte radijzen

Wortelpeterselie

Boterraapjes

Paksoi

Wortelen

Groene selder


Wortelpeterselie 



Salade van boterraapjes en feta

4 boterraapjes

1 bussel kervel

250 g feta

1 kl kurkuma

1 citroen

Boen de raapjes schoon onder stromend water. Snijd het loof van de raapjes en snijd ze daarna in gelijke partjes. Zet de raapjes onder in gezouten water en voeg de kurkuma toe. Kook de raapjes beetgaar in ongeveer 10 minuten. Laat ze uitlekken. Rasp een weinig citroenschil en pers de citroen uit. Verkruimel de fetakaas en houd apart. Warm de raapjes op in een pan met een scheut olijfolie, en blus met het citroensap. Hak de kervel fijn, breng de raapjes op smaak met peper van de molen en zeezout, en strooi er de fetakaas en de kervel over.

 

Ovenschotel van wortelpeterselie en gorgonzola

200 g wortelpeterselie

1 kleine prei

100 g champignons

kokosolie om te bakken

2 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)

versgemalen zout en peper

6 el geraspte Parmezaanse kaas

100 ml slagroom, ongeslagen

100 g roomkaas naturel

150 g gorgonzola

klein handje gehakte walnoten


Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Schil de wortelpeterselie en snijd ze in dunne, schuine plakjes. Kook de plakjes vijf minuten voor en giet ze af.

Maak de prei schoon en snijd ze in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit wat kokosolie in een pan en roerbak de prei en champignons zo’n vijf minuten tot ze gaar zijn. Giet eventueel vocht (uit de champignons) zo veel mogelijk af. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.

Vet een ovenschaal in, en leg er een laagje wortelpeterselie in. Verdeel de helft van het prei-champignon mengsel erover, en verdeel de helft van de Parmezaanse kaas erover. Maak vervolgens weer een laagje wortelpeterselie, prei-champignons en de rest van de Parmezaanse kaas. Sluit af met een laagje wortelpeterselie.

Schenk de slagroom over de schotel, en bak 20 minuten in de oven.

Haal de schotel uit de oven en verdeel de gorgonzola en walnoten erover. Doe nog 10 minuten terug in de oven. Direct opdienen.

Heb je niet genoeg plakjes wortelpeterselie? Zorg dan in ieder geval dat het bovenste laagje van je lasagne uit wortelpeterselie bestaat.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten