dinsdag 13 oktober 2020

Groentepakket 15/10

Klein groentepakket

Spinazie

Pijpajuin

Butternut pompoen

Rode biet

Wortelen


Groot groentepakket

Spinazie

Pijpajuin

Butternut pompoen

Gele biet

Wortelen

Snack paprika



Zoete aardappel quiche met spinazie

 

2 middel grote zoete aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden.

400 g spinazie

1 bussel pijpajuin in ringetjes gesneden

1 el knoflookolie

2 eieren

200 ml melk

2-3 cherry tomaatjes, gehalveerd

peper en zeezout

Mespuntje nootmuskaat

geraspte kaas

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in en beleg de bodem en de randen met plakjes zoete aardappel. Leg ze dakpansgewijs en probeer de randen een beetje gebogen neer te leggen en daarop de bodem. Herhaal dit tot de zoete aardappel op is en zorg dat er geen open plekjes zijn maar dat de hele bodem goed bedekt is.

Verwarm een koekenpan of wok met de knoflookolie. Fruit de pijpajuin en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zeezout. Schep de spinazie in de quiche en druk er de cherrytomaatjes in. Kluts de eieren met de melk en de nootmuskaat in een kommetje. Giet het eimengsel over de spinazie en bestrooi met kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de quiche is 25 รก 35 minuten af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten