Klein groentepakket
Spinazie
Pijpajuin
Butternut pompoen
Rode biet
Wortelen
Groot groentepakket
Spinazie
Pijpajuin
Butternut pompoen
Gele biet
Wortelen
Snack paprika
Zoete aardappel quiche met spinazie
2 middel grote zoete aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden.
400 g spinazie
1 bussel pijpajuin in ringetjes gesneden
1 el knoflookolie
2 eieren
200 ml melk
2-3 cherry tomaatjes, gehalveerd
peper en zeezout
Mespuntje nootmuskaat
geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in en beleg de bodem en de randen met plakjes zoete
aardappel. Leg ze dakpansgewijs en probeer de randen een beetje gebogen neer te
leggen en daarop de bodem. Herhaal dit tot de zoete aardappel op is en zorg dat
er geen open plekjes zijn maar dat de hele bodem goed bedekt is.
Verwarm een koekenpan of wok met de
knoflookolie. Fruit de pijpajuin en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met
peper en zeezout. Schep de spinazie in de quiche en druk er de cherrytomaatjes
in. Kluts de eieren met de melk en de nootmuskaat in een kommetje. Giet het
eimengsel over de spinazie en bestrooi met kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de quiche is 25 รก
35 minuten af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten