dinsdag 6 oktober 2020

Groentepakket 08/10

Klein groentepakket

Sla

Rucola

Witte champignons

Tomaten 

Wortelen


Groot groentepakket

Sla

Rucola

Witte champignons

Tomaten 

Wortelen

Snijselder





 

Hartige paddenstoelentaart van filodeeg

 

6 vellen filodeeg 120 g

150 g oesterzwammen of een champignonmengsel

250 g witte of kastanjechampignons

2 flinke handen verse spinazie

1 ui

2 teentjes knoflook

200 g ricotta

2 eieren

2 takjes tijm – de blaadjes

1 el balsamico azijn

handje verse peterselie

 

Ontdooi de filodeeg vellen. Geef ze ruim de tijd om te ontdooien, want als je te ongeduldig bent zullen ze scheuren. Bekleed de onderkant van een bakvorm, bijvoorbeeld een appeltaartvorm, met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.  

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook licht aan. Snijd de oesterzwammen en kastanje champignons klein en doe dit bij de ui in de pan. Bak onder regelmatig roeren zo’n vijf minuutjes aan. Breng op smaak met balsamico azijn, een snuf zeezout en zwarte peper. Doe de spinazie erbij en bak al roerend tot alles geslonken is.

Laat het paddenstoelenmengsel afkoelen. Mix in een grote kom de eieren, gehakte tijm en ricotta met een garde tot een egaal geheel. Voeg nog een snuf zout toe. Schep vervolgens het paddenstoelenmengsel erdoor.

Leg vier plakken filodeeg rondom in de bakvorm en laat de uiteinden van de vellen over de rand hangen. Leg een vijfde vel op de bodem en schep het paddenstoelenmengsel erin. Sluit de taart af met het zesde filodeeg vel en druk de randen licht aan. Vouw de overhangende filodeegjes over de taart en bestrijk de bovenkant licht met olijfolie en  een snuf peper erover. Bak de taart in 30 minuten knapperige en lichtbruin. Houd de taart na 20 minuten goed in de gaten, filodeeg kan snel verbranden. Zet de temperatuur eventueel iets lager.

Naar een recept van Beaufood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten