Klein groentepakket
Sla
Rucola
Witte champignons
Tomaten
Wortelen
Groot groentepakket
Sla
Rucola
Witte champignons
Tomaten
Wortelen
Snijselder
Hartige paddenstoelentaart van filodeeg
6 vellen filodeeg 120 g
150 g oesterzwammen of een champignonmengsel
250 g witte of kastanjechampignons
2 flinke handen verse spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
200 g ricotta
2 eieren
2 takjes tijm – de blaadjes
1 el balsamico azijn
handje verse peterselie
Ontdooi de filodeeg vellen. Geef ze ruim de tijd om te ontdooien, want als je te ongeduldig bent zullen ze scheuren. Bekleed de onderkant van een bakvorm, bijvoorbeeld een appeltaartvorm, met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olijfolie in
een koekenpan en fruit de ui en knoflook licht aan. Snijd de oesterzwammen en
kastanje champignons klein en doe dit bij de ui in de pan. Bak onder regelmatig
roeren zo’n vijf minuutjes aan. Breng op smaak met balsamico azijn, een snuf
zeezout en zwarte peper. Doe de spinazie erbij en bak al roerend tot alles
geslonken is.
Laat het paddenstoelenmengsel afkoelen. Mix in een grote kom de eieren,
gehakte tijm en ricotta met een garde tot een egaal geheel. Voeg nog een snuf
zout toe. Schep vervolgens het paddenstoelenmengsel erdoor.
Leg vier plakken filodeeg rondom in de bakvorm en laat de uiteinden van
de vellen over de rand hangen. Leg een vijfde vel op de bodem en schep het paddenstoelenmengsel erin. Sluit de taart af met het zesde filodeeg vel en druk
de randen licht aan. Vouw de overhangende filodeegjes over de taart en bestrijk
de bovenkant licht met olijfolie en een snuf peper erover. Bak de taart
in 30 minuten knapperige en lichtbruin. Houd de taart na 20 minuten goed in de
gaten, filodeeg kan snel verbranden. Zet de temperatuur eventueel iets lager.
Naar een recept van Beaufood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten