woensdag 8 november 2017

Groentepakket 9/11


Deze week de allerlaatste nazomerbak!

Kleine pakketten

Aubergine

Paprika

Bleekselder

Kervel

 

Grote pakketten

Aubergine

Paprika

Bleekselder

Kervel

De grote pakketten krijgen er nog de laatste belgische tomaten bij!






Kervel 

Kervel (Anthriscus cerefolium)  deelt men meestal onder bij de kruiden. Het is een van de vijf bestanddelen van fines herbes, een Franse mengeling van verse kruiden. De Fransen zijn er enthousiaste gebruikers van. Over de landgrenzen heen daarentegen bleef kervel lange tijd een nobele onbekende. Hoewel…
In Vlaanderen kreeg kervel wèl een functie toebedeeld, zij het één met weinig aanzien: kervel vliegt in de Vlaamse keuken steevast in de soep. Kervel is gelijk aan soep en daarmee uit. Hoeveel mixers hopeloos verstrengeld raakten in kervelsoep kan niet met zekerheid worden vastgesteld, maar het moeten er zeer veel zijn. Telkens vormt dit een ernstig probleem dat om een snelle oplossing vraagt. Want als je kervel niet meer kan mixen, wat moet je er dan in godsnaam mee? Je kan het toch niet zomaar weggooien!? Neen, dat hoeft ook helemaal niet!

Bereiding - Kervel is een voortreffelijk bij de bereiding van vis, bij pasta (pesto), omelet, aardappelsalade, etc... De smaak heeft iets weg van anijs, en ook wel van peterselie. Je mag kervel echter niet te lang meekoken of -stomen, want zo verliest het zijn aroma.

Bewaring - Kervel is kwetsbaar om te bewaren. Bij voorkeur hou je het op een donkere, koele en droge plek, zeker niet langer dan twee dagen.


Recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten