Kleine bakken
Rode
kool
Spruiten
Wortelpeterselie
Veldsla
Grote
bakken
Rode kool
Spruiten
Wortelpeterselie
Veldsla
Appel (Boskoop) om bij de rode kool klaar te maken ...
Rode kool
Rode kool (Brassica Oleracea convar. capitata var. rubra), uit de familie van de sluitkolen, was tot het midden van de 20-ste eeuw een geliefde groente. Niet alleen omdat hij in de moeilijkste weersomstandigheden toch in volume kon toenemen en je hem lang kon bewaren, maar ook omdat zijn smaak toen als subtiel werd beschouwd. Tegenwoordig is de groente echter veel minder populair.
Bereiding - Wat je best niet doet, is de kool een half uur of langer op het vuur laten staan. Want dan gaat de mosterdolie helemaal verloren. Mosterdolie is precies verantwoordelijk voor het koolaroma en bovendien helpt het achteraf bij de vertering. Deze regel geldt trouwens voor alle kolen, en voor sluitkolen in het bijzonder.
Bereiding - Wat je best niet doet, is de kool een half uur of langer op het vuur laten staan. Want dan gaat de mosterdolie helemaal verloren. Mosterdolie is precies verantwoordelijk voor het koolaroma en bovendien helpt het achteraf bij de vertering. Deze regel geldt trouwens voor alle kolen, en voor sluitkolen in het bijzonder.
Recepten
- Hét basisrecept voor rode kool
- Deense rode kool met cashewnoten
- Gesmoorde rode kool met pasta
- Rode kool met gehakt
- Rode kool met gember
- Rode kool met kaneelappel
- Rode kool met kastanjes
- Rode kool met kastanjes en goudreinet
- Rode kool naar Turkse inspiratie
- Rode kool uit de wok
- Rode koolrolletjes
- Rode-kool-taart
- Rode koolsalade met champignons
- Rode koolsalade met karwijzaadjes
- Rooktempeh met rode kool, appels en rozijnen
- Sauerkraut van rode kool en rode biet
- Suprème van snoekbaars met rode kool en knolselder
- Warme rode koolsalade met kalfslever en appeltjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten