Klein groentepakket
Spitskool
Pompoen
Sla
Wortelen
Chioggia
Groot groentepakket
Spitskool
Pompoen
Sla
Wortelen
Herfstprei
Paprika mix
Spitskool
in kokosmelk
150 g rijst
200 ml kokosmelk
1/2 spitskool
1 ui
2 teentjes knoflook
ongezouten pinda's
1 rood pepertje
1 limoen
koriander
gember(poeder)
kerriepoeder
peper & zout
Was de
spitskool & snijd hem doormidden. Snijd ook een ui, twee tenen knoflook,
een stukje gember & een 1/2 rood pepertje in stukjes. Zet dan een kookpot
met water op voor de rijst & een wok of hapjespan voor de rest. Rooster in
wok eerst een grote hand vol ongezouten pinda's. Haal ze uit de pan & laat
ze afkoelen. Doe nu een beetje olie (arachideolie) in de wok & roerbak
ongeveer 2 minuten de stukken spitskool.
Haal de
spitskool uit de wok & leg het apart, op een bord met een deksel erop. Doe
nog een beetje olie in de wok & even goed warm worden. Doe ondertussen de
rijst in het kokende water. Doe de ui, knoflook, gember & rood pepertje in
de wok & bak ongeveer 3 minuten. Voeg een flinke eetlepel kerriepoeder toe
& bak dat kort. Voeg dan de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar
& voeg nog een scheutje water toe. Laat dit op een zacht vuurtje inkoken
tot een heerlijke kokossaus (tien minuutjes). Doe dan de spitskool erbij &
laat het nog ongeveer tien minuten stoven.
Garneren met
gehakte pinda's, stukjes limoen en wat blaadjes koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten