maandag 13 september 2021

Groentepakket 16/09

Klein groentepakket

Spitskool

Pompoen

Sla

Wortelen

Chioggia


Groot groentepakket

Spitskool

Pompoen

Sla

Wortelen

Herfstprei

Paprika mix






Spitskool in kokosmelk

 

150 g rijst

200 ml kokosmelk 

1/2 spitskool

1 ui

2 teentjes knoflook

ongezouten pinda's

1 rood pepertje

1 limoen

koriander

gember(poeder)

kerriepoeder

peper & zout

 

Was de spitskool & snijd hem doormidden. Snijd ook een ui, twee tenen knoflook, een stukje gember & een 1/2 rood pepertje in stukjes. Zet dan een kookpot met water op voor de rijst & een wok of hapjespan voor de rest. Rooster in wok eerst een grote hand vol ongezouten pinda's. Haal ze uit de pan & laat ze afkoelen. Doe nu een beetje olie (arachideolie) in de wok & roerbak ongeveer 2 minuten de stukken spitskool.

Haal de spitskool uit de wok & leg het apart, op een bord met een deksel erop. Doe nog een beetje olie in de wok & even goed warm worden. Doe ondertussen de rijst in het kokende water. Doe de ui, knoflook, gember & rood pepertje in de wok & bak ongeveer 3 minuten. Voeg een flinke eetlepel kerriepoeder toe & bak dat kort. Voeg dan de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar & voeg nog een scheutje water toe. Laat dit op een zacht vuurtje inkoken tot een heerlijke kokossaus (tien minuutjes). Doe dan de spitskool erbij & laat het nog ongeveer tien minuten stoven.

Garneren met gehakte pinda's, stukjes limoen en wat blaadjes koriander.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten