Klein groentepakket
Romanesco
Veldsla
Knolselder
Bietjes
Groot groentepakket
Romanesco
Veldsla
Knolselder
Bietjes
Koolraap
Wortelen
LASAGNE VAN KNOLSELDERIJ EN POMPOEN
300 g knolselderij
300 g pompoen
2 dunne preien
100 g spek
200 ml verse room
200 ml volle melk
100 g gemalen Grana Padano
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de knolselderij en de pompoen. Schep met een
lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van
1/2 cm dik. Bestrooi de knolselderij en pompoen met peper en zout.
Halveer de preien in de lengte, spoel het zand
eruit en snijd in stukken even lang als de schaal.
Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de
knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop de
helft van het spek. Verdeel alle prei over het spek, dek de prei vervolgens af
met de overgebleven plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en
pompoen.
Roer in een maatbeker de room met melk en breng op
smaak met peper en zout. Schenk het roommengsel over de lasagne, bestrooi met
de grana padano en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het
rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ongeveer 30 minuten.
Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 minuten gaar en
lichtbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten