Klein groentepakket
Bloemkool
Sla divers
Koolrabi
Rabarber
Wortelen
Groot groentepakket
Bloemkool
Sla divers
Koolrabi
Rabarber
Azia Mesclun
Trostomaten
Rode paprika
Bloemkool met mosterd en kaas
1 grote bloemkool, in roosjes van ca. 4 cm
30 g boter
1 kleine ui, in fijne blokjes
1½ tl komijn
1 tl middelscherp kerriepoeder
1 tl mosterdpoeder
2 groene chilipepers, zaadjes verwijderd, in fijne blokjes
¾ tl zwart mosterdzaad
200 ml room
120 g belegen kaas, grof geraspt
15 g vers broodkruim
5 g peterselie, fijngesneden
Verhit de oven tot 180 °C. Stoom de bloemkoolroosjes 5 min. boven kokend
water tot ze beetgaar zijn en laat ze afkoelen.
Doe de boter in de pan en laat de ui goudbruin worden. Voeg komijnzaad,
kerriepoeder, mosterdpoeder en chilipepers toe en laat alles af en toe roerend
4 minuten smoren. Warm het mosterdzaad een minuut mee en giet de room erbij.
Doe er 100 g kaas en ½ tl zout bij en laat de saus 2-3 min. pruttelen. Roer de
bloemkool door de saus, laat nog een minuut staan en haal de pan van het vuur.
Doe de overgebleven 20 gram kaas in een kom en meng het broodkruim en de
peterselie erdoor. Strooi het mengsel over de bloemkool en zet de pan in de
over voor 8 min. Schakel de ovengrill op de hoogste stand en zet de pan er 4
minuten onder tot de bovenlaag goudbruin en krokant is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten