Klein groentepakket
Pastinaak
Knolselder
Aardpeer
Rode Kool
Wortelen
Groot groentepakket
Pastinaak
Knolselder
Aardpeer
Rode Kool
Wortelen
Gele biet
Ingrediƫnten
Voor de frietjes:
1 pastinaak
1 dikke wortel
1 grote zoete aardappel
½ knolselder
2 el fijngehakte bieslook
2 lente-ui
1 tl paprikapoeder
2 eieren
1 el graanmosterd
100 g paneermeel
peper en zout
voor de saus:
2 el bloem
125 ml bier
350 ml volle melk
1 el graanmosterd
120 g oude kaas, geraspt
25 g boter
Maak de frietjes:
Schil de pastinaak, wortel, zoete aardappel en knolselder en snijd de
groenten in lange frietjes.
Blancheer ze twee minuten in kokend water met zout. Giet af, dep droog
met keukenpapier en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eieren los met de mosterd. Kruid het paneermeel met het
paprikapoeder, peper en zout.
Wentel de groentefrietjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens
door het paneermeel. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats
twintig minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Maak de saus:
Maak een roux, smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 1 minuut.
Voeg het bier, melk en mosterd toe en breng al roerend aan de kook. Laat de
saus rustig indikken.
Neem van het vuur en roer er de kaas onder. Laat al roerend smelten.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Afwerking:
Snijd de lente-ui in ringen.
Verdeel de groentefrietjes over een mooie schaal, giet er de kaassaus
met bier over en werk af met de lente-ui en bieslook. Serveer meteen.
Recept : lekker
van bij ons
Geen opmerkingen:
Een reactie posten