Klein groentepakket
Spaghetti pompoen
Boerenkool
Pijpajuin
Knolselder
Wortelen
Groot groentepakket
Spaghetti pompoen
Ijsbergsla
Pijpajuin
Knolselder
Romanesco
Gevulde spaghetti pompoen met geitenkaas
Spaghetti pompoen
2 geitenkaasjes
2 rode uien
300 g jonge spinazie
trostomaten
basilicum
peper en zout
olijfolie
Voor de geroosterde pitten :
pompoenpitten
paprikapoeder
olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Schrob de pompoenen schoon onder koud
stromend water en droog ze. Snij ze overlangs doormidden en verwijder de
zaadjes. Spoel die in koud water om zoveel mogelijk vruchtvlees te verwijderen
en leg ze te drogen op een schone keukendoek.
Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Spoel de tomaten, verwijder
het kroontje en de steelaanzet en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en
snipper de uien. Spoel het basilicum, schud droog en pluk de blaadjes.
Kruid de pompoenhelften met peper en zout en vul ze telkens met een
handvol spinazie en 1⁄4 van de tomatenblokjes. Besprenkel met 1 el olijfolie en
strooi er telkens 1⁄4 van de uisnippers over. Verkruimel over elke helft 1⁄2
geitenkaasje en werk af met enkele basilicumblaadjes en wat extra peper en
zout. Rooster de pompoenen 20 à 30 minuten in de oven.
Druppel 1 el olijfolie over de droge pompoenpitten en meng goed. Verdeel
ze over een ruime koekenpan, bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en
rooster ze een paar minuten op een middelhoog vuur tot ze goudbruin kleuren.
Zet ze nog even bij de pompoenen in de oven, maar let erop dat ze niet té
donker worden. Strooi ze net voor het serveren over de halve pompoenen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten