dinsdag 10 november 2020

Groentepakket 12/11

Klein groentepakket

Andijvie

Kervel

Prei 

Raapjes (mix)


Groot groentepakket

Andijvie

Kervel

Prei 

Raapjes (mix)

Bloemkool





Gevulde raapjes

4 raapjes

4 plakjes panchetta

1 kleine ui

2 teentjes look

1 wortel

1 wit van prei

250 g ricotta

1 el gemalen Parmezaan

4 fijngehakte blaadjes salie

 

Kook de raapjes gedurende 12 min in water, giet ze af en laat even afkoelen

Snij de kapjes eraf en hol ze uit. Hak het uitgehaalde raapjesvlees heel fijn.

Snij de pancetta, de ui, de knoflook, de wortel en de prei in heel kleine blokjes en fruit ze aan in wat boter tot de groenten gaar zijn.

Voeg het vlees van de raapjes toe, samen met de ricotta, de Parmezaan, de salie en het losgeklopte ei. Meng alles goed, maar verwarm niet meer verder.

Vul de raapjes met het mengsel en zet in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 12 min.

 

 

Winterse soep met raapjes en camembert

1 ui

1 wortel

1 prei

4 raapjes

1 aardappel

1 el boter

1.5 l kippenbouillon

2 el voorgekookte tarwegraantjes

1 camemberts

 

Snij de ui, de wortel en de prei in grove stukken.

Schil de aardappelen en de raapjes en snij in blokjes.

Verwijder de korst van de camembert en verdeel in stukjes.

Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de grofgesneden ui, prei en wortel enkele minuten.

Voeg de kippenbouillon en de blokjes raap en aardappel toe. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. koken.

Mix de soep heel fijn.

Roer er de tarwegraantjes onder en laat 15 min. koken op een matig vuur.

Schenk de hete soep in borden en verdeel over elk bord enkele stukjes camembert. Geef er Italiaanse soepstengels bij.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten