Klein groentepakket
Andijvie
Kervel
Prei
Raapjes (mix)
Groot groentepakket
Andijvie
Kervel
Prei
Raapjes (mix)
Bloemkool
Gevulde
raapjes
4
raapjes
4
plakjes panchetta
1
kleine ui
1
wortel
250
g ricotta
1
el gemalen Parmezaan
4
fijngehakte blaadjes salie
Kook de raapjes gedurende 12 min in water, giet ze
af en laat even afkoelen
Snij de kapjes eraf en hol ze uit. Hak het
uitgehaalde raapjesvlees heel fijn.
Snij de pancetta, de ui, de knoflook, de wortel en
de prei in heel kleine blokjes en fruit ze aan in wat boter tot de groenten
gaar zijn.
Voeg het vlees van de raapjes toe, samen met de
ricotta, de Parmezaan, de salie en het losgeklopte ei. Meng alles goed, maar
verwarm niet meer verder.
Vul de raapjes met het mengsel en zet in een
voorverwarmde oven van 200° C gedurende 12 min.
Winterse
soep met raapjes en camembert
1
ui
1
wortel
1
prei
4
raapjes
1
aardappel
1
el boter
1.5
l kippenbouillon
2
el voorgekookte tarwegraantjes
1
camemberts
Snij
de ui, de wortel en de prei in grove stukken.
Schil
de aardappelen en de raapjes en snij in blokjes.
Verwijder
de korst van de camembert en verdeel in stukjes.
Smelt
de boter in een grote kookpot en stoof de grofgesneden ui, prei en wortel
enkele minuten.
Voeg
de kippenbouillon en de blokjes raap en aardappel toe. Breng aan de kook, dek
af en laat 20 min. koken.
Mix
de soep heel fijn.
Roer
er de tarwegraantjes onder en laat 15 min. koken op een matig vuur.
Schenk
de hete soep in borden en verdeel over elk bord enkele stukjes camembert. Geef
er Italiaanse soepstengels bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten