Klein groentepakket
Rammenas
Pompoen
Krulandijvie
Witte selder
Wortelen
Groot groentepakket
Rammenas
Pompoen
Krulandijvie
Witte selder
Paprika
Pijpajuin
Recepten
Pesto met citroen, krulandijvie en walnoten
100 g krulandijvie
60 g walnoten, geroosterd
2 teentjes knoflook
2 eetlepels walnotenolie
3 eetlepels versgeperst citroensap
120 ml extra vergine olijfolie
zout naar smaak
Was de krulandijvie en verwijder de taaie nerven. Doe de bladeren in een grote kom, bestrooi ze met zout en laat de bladen weken tot ze mals zijn.
Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine. Giet, bij een langzaam draaiende motor, de olijfolie bij tot de pesto de gewenste consistentie heeft
Salade van krulandijvie met stroop mosterd dressing
150 g gerookte vis bv sprot, makreel of voor de vleesliefhebbers ham, dikke plak
Schapenkaas, grof geraspt of in blokjes
Rucola, 1 handvol
Radijzen, 4 à 6 stuks
Snijbonen, 8 à 10 stuks
Zwarte en/of groene olijven
2 peren in zeer dunne sneetjes
Handvol walnoten
Snuifje kaneel
Dressing:
1 teentje look, geperst
1 sjallot, fijn gesnipperd
sap van ½ limoen
1 koffielepel mosterd
2 koffielepels perenstroop
3 el olijfolie
Peper
Zout
Snijd de snijbonen diagonaal in brede stukjes.
Kook de snijbonen 2 à 3 minuten, koel onmiddellijk in ijswater.
Rooster de walnoten in een warme pan met een snuifje kaneel.
Meng alle groenten, schik er de gerookte vis, kaas, olijven, peer en walnoten op.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de dressing pas over de sla vlak voor het opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten