dinsdag 22 september 2020

Groentepakket 24/09

Klein groentepakket

Rammenas

Pompoen

Krulandijvie

Witte selder

Wortelen


Groot groentepakket

Rammenas

Pompoen

Krulandijvie

Witte selder

Paprika

Pijpajuin

Afbeeldingsresultaten voor krulandijvie

Recepten

Pesto met citroen, krulandijvie en walnoten

 

100 g krulandijvie

60 g walnoten, geroosterd

2 teentjes knoflook

2 eetlepels walnotenolie

3 eetlepels versgeperst citroensap

120 ml extra vergine olijfolie

zout naar smaak

 

Was de krulandijvie en verwijder de taaie nerven. Doe de bladeren in een grote kom, bestrooi ze met zout en laat de bladen weken tot ze mals zijn.

Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine. Giet, bij een langzaam draaiende motor, de olijfolie bij tot de pesto de gewenste consistentie heeft

 

Salade van krulandijvie met stroop mosterd dressing

 

150 g gerookte vis bv sprot, makreel of voor de vleesliefhebbers ham, dikke plak

Schapenkaas, grof geraspt of in blokjes

Krulandijvie

Rucola, 1 handvol

Radijzen, 4 à 6 stuks

Snijbonen, 8 à 10 stuks

Zwarte en/of groene olijven

peren in zeer dunne sneetjes

Handvol walnoten

Snuifje kaneel

Dressing:

1 teentje look, geperst

sjallot, fijn gesnipperd

sap van ½ limoen

1 koffielepel mosterd

2 koffielepels perenstroop

3 el olijfolie

Peper

Zout

 

Snijd de snijbonen diagonaal in brede stukjes.

Kook de snijbonen 2 à 3 minuten, koel onmiddellijk in ijswater.

Rooster de walnoten in een warme pan met een snuifje kaneel.

Meng alle groenten, schik er de gerookte vis, kaas, olijven, peer en walnoten op.

Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de dressing pas over de sla vlak voor het opdienen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten