Tomaat Fleurette
Boontjes Princes
Selder wit
Romeinse sla
Groot groentepakket
Tomaat Fleurette
Boontjes Princes
Selder wit
Romeinse sla
Patisson
Patisson is een
neefje van de pompoen. Het vruchtvlees is zacht en de schil is
eetbaar. Je kan de patisson stomen, bakken, wokken of in de soep
verwerken. De smaak is niet uitgesproken, eerder zacht zoet zoals
courgettes.
Gratin
met patisson
4 patissons
250 gr gehakt
van bv rund, varken of kalf, kip of lam1 grote ajuin
4 teentjes look
geitenkaas, zachte kaas of bv brie
1 pakje sojaroom
2 theelepels kerriepoeder
peper en zout
Verwarm de oven
voor op 180 °C.
Snij de
patisson in grove stukken en haal de zaadjes eruit. Snij de ajuin in
ringen en bak ze aan in een scheutje zonnebloemolie. Als de ajuinen
glazig zijn, voeg het gehakt toe. Breng op smaak met peper en zout en doe
de geperste teentjes knoflook erbij.
Voeg de
patisson erbij en kerriepoeder en laat nog even garen.
Boter een
ovenschaal in en doe hier het patisson-gehakt mengsel in. Verdeel de
kaas en giet de sojaroom over het mengsel. Laat gaar worden in de
oven, minstens 30 minuutjes.
Patisson
gevuld met geitenkaas
1 grote of 4
kleine patissons
250 gr verse
geitenkaasTomatencoulis
1 sjalot, een teentje look
1 bussel basilicum
50 gr Parmezaanse kaas
Peper, zout, nootmuskaat, olijfolie
Verwarm de oven
op 200 °C. Breng een grote ketel water aan de kook. Was de patisson en
laat een 10 tal minuutjes garen in het kokende water. Laat
afkoelen. Verwijder dan het hoedje en lepel het binnenste voorzichtig
uit. Verwijder de zaadjes en doe dit samen met de basilicum, look en beide
kazen in de keukenrobot. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de patisson
met dit mengsel en zet het hoedje er terug op. Doe een scheutje
olijfolie in een vuurvaste schaal en plaats hier de gevulde patisson in.
Laat gedurende 45 min. tot 1u garen in de oven.
Serveer de
lauwwarme patisson met de tamatencoulis en werk af met nog een paar blaasjes
basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten