Kleine pakketten
tomaat
bleekselder
broccoli
salanovasla
( mix sla rood/groen )
Grote
pakketten
tomaat
bleekselder
broccoli
salanovasla ( mix sla rood/groen )
snijbonen
Broccoli
Bereiding - Net als bloemkool kan je broccoli best een halfuur voor bereiding in koud water met zout leggen om kleine insecten te verdrijven. Van de broccoli hoeft niets te worden weggegooid: steel en blad zijn net zo geschikt voor consumptie als de bloem. Als je de broccoli in zijn geheel bereidt, zet je hem rechtop in een pan, waarbij je gezouten water toevoegt zodat de stelen gekookt maar de roosjes gestoomd worden. Van de stelen wordt eerst het houtachtige uiteinde afgesneden en afhankelijk van de kwaliteit schil je de buitenste vezels weg. Neem de broccoli uit de pan van zodra de roosjes al dente zijn: hoe zachter en papperiger ze worden, hoe meer ze hun heerlijke smaak en frisse kleur verliezen. Als je stelen, blaadjes en roosjes apart wilt klaarmaken, doe je eerst de geschilde en in stukken gesneden steeltjes in gezouten kokend water. Enkele minuten later voeg je de roosjes toe en, naar smaak, de fijngesneden blaadjes. Na nog 4 of 5' moet de groente gaar zijn.
Recepten
- Blinis (boekweitpannenkoekjes uit Rusland)
- Broccoli a la Romana
- Broccoli-champignonrijst
- Broccolicrèmesoep met citroengras
- Broccoli-gorgonzolataart
- Broccoli met champignon
- Broccoli op Romeinse wijze
- Broccoli uit de Vendée
- Flan met broccoli
- Geschaafde broccolisalade met limoen en pecorino
- Groen soepje met broccoli
- Kabeljouw in wijnsaus met broccoli
- Kamut groentetaart met broccoli
- Pasta met broccoli-saus
- Roerbaksalade met scampi
- Romige farfalle met zalm en broccoli
- Vis in pittige broccoli - kokossaus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten