Kleine pakketten
spitskool
boterraap
komkommer
veldsla
Grote
pakketten
spitskool
boterraap
komkommer
zoete aardappel
Spitskool
Spitskool (Brassica oleracea convar. capitata var. alba subvar. conica) is een kleinere soortgenoot van de witte kool met een spitse vorm en witte tot lichtgroene bladeren. Spitskool is sappiger, lichter verteerbaar en volgens sommigen lekkerder dan witte kool. Witte kool is trouwens een wintergroente, terwijl spitskool een zomergroente is.
Bewaring - Spitskool kan maximum één week in de koelkast bewaard worden. Je kan de kool ook blancheren om ze daarna in te vriezen.
Bereiding - Spitskool kan rauw gegeten worden bij slaatjes of voorgerechten. Je kan de kool ook stoven of koken.
Bewaring - Spitskool kan maximum één week in de koelkast bewaard worden. Je kan de kool ook blancheren om ze daarna in te vriezen.
Bereiding - Spitskool kan rauw gegeten worden bij slaatjes of voorgerechten. Je kan de kool ook stoven of koken.
Recepten
- Gesmoorde spitskool
- Roergebakken kalkoen met spitskool en gember
- Japanse groentesoep met gebakken tofu
- Koolsla
- Koolsoep
- Salade van spitskool met spekjes
- Spitskool à la crême
- Spitskool brieschotel
- Spitskool met feta, zonnebloempitjes en koriander
- Spitskool met lombokpeper
- Spitskool met pistachenoten
- Spitskool met shoarmavlees
- Spitskool, oosters, met kipfilet uit de wok
- Thaise soep met spitskool en mais
Geen opmerkingen:
Een reactie posten