Kleine pakketten:
witloof
koolrabi
courgette
rucola
Grote pakketten:
witloof
koolrabi
courgette
rucola
yacon
Rucola
Rucola (Eruca sativa), ook wel ‘raketsla’, 'roquette' of 'notenkruid' genoemd, heeft een rijk aroma en een pittige, waterkersachtige smaak. Helemaal terecht wordt het gebruikt als een volwaardig alternatief voor basilicum bij de bereiding van een pestovariant.
Bereiding - Rucola kan als spinazie worden bereid, maar doorgaans wordt het wilde kruid als rauwkost geserveerd. Sinds de jaren ’90 wordt het vooral gebruikt als smaakmaker in salades.
Bereiding - Rucola kan als spinazie worden bereid, maar doorgaans wordt het wilde kruid als rauwkost geserveerd. Sinds de jaren ’90 wordt het vooral gebruikt als smaakmaker in salades.
Recepten
- Branzino Con Salsa Alla Rucola (Zeebaars met rucolasaus)
- Fettucine met basilicum-honingkip en rucola
- Lasagne met rucola en prei
- Pasta met knoflookroom en rucola
- Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten
- Salade met raket en bieslook
- Salade van gegrilde peer, prosciutto, rucola, mozzarella en walnoten
- Zalm met couscous en rucola
Geen opmerkingen:
Een reactie posten