Klein groentepakket:
broccoli
komkommer
paksoi
Groot groentepakket:
broccoli
pastinaak
komkommer
paksoi
sla
Pastinaak
Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en die de laatste tijd opnieuw in ons land verbouwd wordt. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij.
Gezondheid - Pastinaak is niet zozeer vitaminerijk alswel mineraalrijk.
Bewaring - Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 à 4 dagen en liefst in een met een papieren zak gevoerde, geperforeerde plastic zak.
Gezondheid - Pastinaak is niet zozeer vitaminerijk alswel mineraalrijk.
Bewaring - Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 à 4 dagen en liefst in een met een papieren zak gevoerde, geperforeerde plastic zak.
Recepten
- Aardappelpuree met pastinaak
- Braadschotel van biologisch varkensgebraad, tijm, pastinaak en perziken
- Chips van pastinaak
- Frisse pastinaak-geitenkwark
- Fruitsapcocktail
- Gebraden hazenrug met gebakken prei, pastinaak en tijmsaus
- Gevulde kool met pastinaak en shii-take
- Groentesoep met pastinaak
- Gepofte aardappel met pastinaakvulling
- Gratin met pastinaak en spinazie
- Hartige taart met pastinaak en ansjovis
- Herfst-groentepotpourri
- Kinderhutsepot met pastinaak
- Kruidige pastinaaksoep
- Pastaschotel met pastinaak
- Pastinaak met linzensaus
- Pastinaak-wortelsalade
- Pastinaakcocktail
- Pastinaakkoekjes
- Pastinaakquiche met spekblokjes
- Pastinaaksoep met gerookte zalm
- Risotto met vergeten groenten en gember
- Salade pastinaak- groenselderij
- Sinaasappel-pastinakentaart
- Soufflé van pastinaken
- Stoofpot met pastinaak en bonen
- Tagliatelle met pastinaak en pancetta
- Tajine met pastinaak en kip
- Wortel-pastinaakgratin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten