Ingrediënten
250
gr pompoen
1 middelgrote rode biet300 g aardappelen
100 g knolselder
200 g spekblokjes
1 grote ui
150 g feta
2 el walnoten
3 teentjes look
2 blaadjes laurier
verse tijm - rozemarijn
olijfolie
peper – zout
Bereiding
Schil de
pompoen, verwijder de zaden en snijd in grote stukken. Schil de knolselder en
rode biet en snijd in kleinere stukken.
Was de
aardappelen en snijd in even grote stukken als de rode biet. Snijd de ui in
schijfjes.
Meng alle
groenten in een ovenschaal. Kruid met versgemalen peper en zout. Meng er de
gekneusde look, verse kruiden en spekreepjes onder. Overgiet met olijfolie. Zet
in het midden van de voorverwarmde oven van 200°C.
Haal na
30 minuten uit de oven. Kijk of de groenten net niet gaar zijn. Verdeel er dan
de verkruimelde feta over. Plaats terug in de oven voor 15 minuten.
Voeg er voor het serveren nog gehakte walnoten aan toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten