maandag 9 februari 2015

Kleurrijke ovenschotel met pompoen en spek


Ingrediënten


 

250 gr   pompoen
1           middelgrote rode biet
300 g    aardappelen
100 g    knolselder
200 g    spekblokjes
1           grote ui
150 g    feta
2 el       walnoten
3           teentjes look
2           blaadjes laurier
             verse tijm - rozemarijn
             olijfolie
             peper – zout

 


Bereiding


Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in grote stukken. Schil de knolselder en rode biet en snijd in kleinere stukken.

Was de aardappelen en snijd in even grote stukken als de rode biet. Snijd de ui in schijfjes.

Meng alle groenten in een ovenschaal. Kruid met versgemalen peper en zout. Meng er de gekneusde look, verse kruiden en spekreepjes onder. Overgiet met olijfolie. Zet in het midden van de voorverwarmde oven van 200°C.

Haal na 30 minuten uit de oven. Kijk of de groenten net niet gaar zijn. Verdeel er dan de verkruimelde feta over. Plaats terug in de oven voor 15 minuten.
 
Voeg er voor het serveren nog gehakte walnoten aan toe.

 

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten