maandag 26 januari 2015

Potage crème de navets - recept

Potage crème de navets

·         450 g kleine knolrapen
·         25 g boter
·         1 tl lepel grof zeezout
·         225 g kruimige aardappelen
·         900 ml water
·         zwarte peper en nootmuskaat
·         300 ml melk
·         4 el (opgeklopte)slagroom
·         1 el fijngesneden peterselie
·         12 gebakken croûtons

1     Schil de rapen en snij ze in kleine stukjes.
2    Schil de aardappels en snij in kleine stukjes.
3     Smelt de boter in de soeppan.
4      Voeg de rapen erbij en kook zachtjes; omdraaien zodat ze helemaal met boter bedekt zijn.
      Zout toevoegen en deksel op de pan en 10 minuten laten doorkoken.
      Voeg het water erbij en de aardappelblokjes.
      Kruiden met nootmuskaat en peper.
      Deksel op de pan en zachtjes 30 minuten laten sudderen.
      Deksel van de pan en 10 minuten iets vocht laten verdampen door het vuur iets hoger te zetten.
       Met de mixer pureren.
        Melk toevoegen en terug aan de kook brengen.
1     De room erdoor roeren en de peterselie.
1     Pan van het vuur nemen.

1     Verdeel de croûtons op de borden en giet de soep erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten