Potage crème de navets
·
450 g kleine knolrapen
·
25 g boter
·
1 tl lepel grof zeezout
·
225 g kruimige aardappelen
·
900 ml water
·
zwarte peper en nootmuskaat
·
300 ml melk
·
4 el (opgeklopte)slagroom
·
1 el fijngesneden peterselie
·
12 gebakken croûtons
1 Schil de rapen en snij ze in kleine stukjes.
2 Schil de aardappels en snij in kleine stukjes.
3 Smelt de boter in de soeppan.
4 Voeg de rapen erbij en kook zachtjes; omdraaien zodat ze
helemaal met boter bedekt zijn.
5 Zout toevoegen en deksel op de pan en 10 minuten laten
doorkoken.
6 Voeg het water erbij en de aardappelblokjes.
7 Kruiden met nootmuskaat en peper.
8 Deksel op de pan en zachtjes 30 minuten laten sudderen.
9 Deksel van de pan en 10 minuten iets vocht laten verdampen door
het vuur iets hoger te zetten.
Met de mixer pureren.
Melk toevoegen en terug aan de kook brengen.
1 De room erdoor roeren en de peterselie.
1 Pan van het vuur nemen.
1 Verdeel de croûtons op de borden en giet de soep erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten