maandag 26 januari 2015

Gentse Hutsepot - recept

Gentse Hutsepot


·         250 g schapenvlees (ofwel runds- of kalfsvlees)
·         varkenspoot of -oor
·         150 g verse worst
·         250 g wortelen
·         1 groene selder
·         2 preien
·         2 uien
·         2 raapjes
·         1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
·         ½ kleine groene kool of 500gr boerekool
·         1 kg aardappelen

1.      Doe in een zeer grote pan alle stukken vlees, behalve de worst.
2.      Voeg er water aan toe zodat het vlees net onder staat. Doe er een beetje zout bij.
3.      Breng het geheel aan de kook.Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
4.      Maak de groenten schoon en snijd deze klein.
5.      Draai het vuur laag en voeg er de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan toe.
6.      Laat het geheel op laag vuur gedurende 1 uur sudderen.
7.      Voeg nu de worst toe.
8.      Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij.
9.      45 - 60 min. laten sudderen op een laag vuurtje.

De totale bereidingsduur is dus ongeveer 3 uur. Schik voor het opdienen het vlees op een grote voorverwarmde schaal. Leg de groenten ernaast of omheen. Zeef de bouillon en geef die bij het vlees en de groenten. Voor de liefhebbers moet een pot Gentse mosterd ter beschikking staan, die net als de bouillon apart wordt opgediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten