Gentse
Hutsepot
·
250 g schapenvlees (ofwel runds- of
kalfsvlees)
·
varkenspoot of -oor
·
150 g verse worst
·
250 g wortelen
·
1 groene selder
·
2 preien
·
2 uien
·
2 raapjes
·
1 kruidentuiltje (tijm, laurier,
peterselie)
·
½ kleine groene kool of 500gr
boerekool
·
1 kg aardappelen
1. Doe in een
zeer grote pan alle stukken vlees, behalve de worst.
2. Voeg er
water aan toe zodat het vlees net onder staat. Doe er een beetje zout bij.
3. Breng het
geheel aan de kook.Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
4. Maak de
groenten schoon en snijd deze klein.
5. Draai het
vuur laag en voeg er de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper
aan toe.
6. Laat het
geheel op laag vuur gedurende 1 uur sudderen.
7. Voeg nu de
worst toe.
8. Doe er na
een uur de in vieren gesneden aardappels bij.
9. 45 - 60
min. laten sudderen op een laag vuurtje.
De totale bereidingsduur is dus ongeveer 3 uur. Schik voor het opdienen het
vlees op een grote voorverwarmde schaal. Leg de groenten ernaast of omheen.
Zeef de bouillon en geef die bij het vlees en de groenten. Voor de liefhebbers
moet een pot Gentse mosterd ter beschikking staan, die net als de bouillon
apart wordt opgediend.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten