Kleine bakken
spitskool
tomaat
komkommer
aubergine
Grote bakken
spitskool
tomaat
zoete paprika
rode biet
Spitskool
Spitskool (Brassica oleracea convar. capitata var. alba subvar. conica) is een kleinere soortgenoot van de witte kool met een spitse vorm en witte tot lichtgroene bladeren. Spitskool is sappiger, lichter verteerbaar en volgens sommigen lekkerder dan witte kool. Witte kool is trouwens een wintergroente, terwijl spitskool een zomergroente is.
Bewaring - Spitskool kan maximum één week in de koelkast bewaard worden. Je kan de kool ook blancheren om ze daarna in te vriezen.
Bereiding - Spitskool kan rauw gegeten worden bij slaatjes of voorgerechten. Je kan de kool ook stoven of koken.
Bewaring - Spitskool kan maximum één week in de koelkast bewaard worden. Je kan de kool ook blancheren om ze daarna in te vriezen.
Bereiding - Spitskool kan rauw gegeten worden bij slaatjes of voorgerechten. Je kan de kool ook stoven of koken.
Recepten
- Gesmoorde spitskool
- Roergebakken kalkoen met spitskool en gember
- Japanse groentesoep met gebakken tofu
- Koolsla
- Koolsoep
- Salade van spitskool met spekjes
- Spitskool à la crême
- Spitskool brieschotel
- Spitskool met feta, zonnebloempitjes en koriander
- Spitskool met lombokpeper
- Spitskool met pistachenoten
- Spitskool met shoarmavlees
- Spitskool, oosters, met kipfilet uit de wok
Geen opmerkingen:
Een reactie posten