Warmoes in de
kokosmelk
ingrediënten
Ø 500gr
warmoes
Ø 2 kleine
sjalotjes
Ø 2
teentjes look
Ø 1/2 glas
witte wijn
Ø 1 tl
komijnpoeder
Ø 1 tl
kerriepoeder
Ø 1(of 2) tl
kurkuma
Ø klein
blikje kokosmelk
Ø zwarte
peper en zout
Ø olie of
boter
bereiding
Ø snij de warmoesbladeren in reepjes, de steeltjes in
kleine stukjes.
Ø hak de
sjalotjes fijn.
Ø fruit de
fijngehakte sjalotjes in olie of boter in een hoge pan.
Ø pers de
teentjes look boven de pan.
Ø voeg het
komijnpoeder, kerrie, zwarte peper, zout en kurkuma toe.
Ø Blus af
met 1/4 glas witte wijn.
Ø voeg de
warmoes toe. Indien de stelen van de warmoes groot zijn, eerst de stukjes steel
toevoegen en 5' laten meestoven, dan pas de bladreepjes toevoegen. Roer even
door en voeg de rest van de witte wijn toe.
Ø Dek de
pan af en laat de warmoes gedurende een 5 tal minuutjes stoven op een laag
vuurtje.
Ø Voeg de
kokosmelk toe, laat nog 5' afgedekt doorstoven.
Ø Kruid af
met peper en zout.
Zeer lekker met rijst, bonen en chapati
Geen opmerkingen:
Een reactie posten