vrijdag 22 mei 2015

Warmoes in de kokosmelk


Warmoes in de kokosmelk

 

ingrediënten

Ø  500gr warmoes

Ø  2 kleine sjalotjes

Ø  2 teentjes look

Ø  1/2 glas witte wijn

Ø  1 tl komijnpoeder

Ø  1 tl kerriepoeder

Ø  1(of 2) tl kurkuma

Ø  klein blikje kokosmelk

Ø  zwarte peper en zout

Ø  olie of boter

bereiding

Ø  snij de  warmoesbladeren in reepjes, de steeltjes in kleine stukjes.

Ø  hak de sjalotjes fijn.

Ø  fruit de fijngehakte sjalotjes in olie of boter in een hoge pan.

Ø  pers de teentjes look boven de pan.

Ø  voeg het komijnpoeder, kerrie, zwarte peper, zout en kurkuma toe.

Ø  Blus af met 1/4 glas witte wijn.

Ø  voeg de warmoes toe. Indien de stelen van de warmoes groot zijn, eerst de stukjes steel toevoegen en 5' laten meestoven, dan pas de bladreepjes toevoegen. Roer even door en voeg de rest van de witte wijn toe.

Ø  Dek de pan af en laat de warmoes gedurende een 5 tal minuutjes stoven op een laag vuurtje.

Ø  Voeg de kokosmelk toe, laat nog 5' afgedekt doorstoven.

Ø  Kruid af met peper en zout.

 

Zeer lekker met rijst, bonen en chapati

Geen opmerkingen:

Een reactie posten