Bloemkoolsoufflé
met camembert
·
1 bloemkool
·
1 aardappel
(Bintje)
·
2 eieren
·
50 g
camembert
·
1 dl room
·
peper
·
15 g boter
(bakboter)
1.
De bloemkool
in roosjes verdelen en samen met de aardappel laten gaarkoken.
2.
De camembert,
de room en de eierdooiers tot een gladde massa roeren.
3.
De bloemkool
en de aardappel pureren samen met een flinke scheut kookvocht en door het
kaasmengsel roeren.
4.
Op smaak
brengen met peper.
5.
Ovenvaste
schaaltjes insmeren met boter.
6.
De eiwitten
stijfkloppen en voorzichtig door het bloemkoolmengsel roeren.
7.
De schaaltjes
tot ongeveer 1 centimeter van de rand vullen.
8.
Gedurende 30
minuten in een voorverwarmde oven goudbruin laten bakken.
Bloemkool
pakora's
(EVAvzw)
·
100 g
besanmeel (kikkererwtenmeel)
·
0,5 tl
gemalen koriander
·
1 tl zout
·
0,5 tl
gemalen kurkuma
·
0,5 tl
chilipoeder
·
0,5 tl garam
masala
·
1 à 2
teentjes knoflook
·
1,75 dl water
·
0,5 bloemkool
(in roosjes)
·
2 kleine uien
1.
Zeef het meel
in een kom.
2.
Voeg
koriander, zout, kurkuma, chilipoeder, garam masala en knoflook toe.
3.
Maak een
kuiltje in het midden van de bloem.
4.
Voeg langzaam
het water toe en mix tot een dik, glad beslag.
5.
Haal bloemkoolroosjes
en uiringen door het beslag.
6.
Verhit 4 cm
olie in een diepe pan.
7.
Bak de
bloemkool en ui in porties in 4 à 5 minuten goudgeel.
8.
Laat ze
uitlekken op keukenpapier.
Warme
bloemkoolsalade
·
1 kleine
bloemkool
·
bakje
tuinkers
·
3 eetl
mayonaise
·
3 of 4 eetl
citroensap
·
snuifje
kerrie
1.
Kook of stoom
de bloemkool (in zijn geheel) beetgaar.
2.
Maak een
bedje van tuinkers.
3.
Meng de
mayonaise met de kerrie en het citroensap.
4.
Leg de
bloemkool op het groene bedje.
5.
Overgiet de
warme bloemkool met de mayonaise.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten